Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 24 de novembre de 2011

Per una banca pública

Un dels avantatges de l’actual crisi econòmica és que posa al descobert les misèries polítiques de molta gent que fins ara anaven en careta. En el cas de què parlem, de tota la classe política, de tots aquells que no demanen una cosa tan senzilla com és la creació d’una banca pública.


Tothom sap que una banca pública podria fer les funcions que fa la banca privada, amb fets positius com que els beneficis quedarien a l’erari públic, entre altres. O no evitaria aquesta vergonya d’haver de rebaixar pensions als jubilats i retallar tal o qual servei per estalviar uns milions que seran regalats a la banca privada, la mateixa banca que blanqueja el diner brut del tràfic de drogues o d’armes.

I aquest són només un parell de les coses positives que portaria una banca pública.
Per què no la demanen els partits parlamentaris? Potser perquè tots tenen amb la banca privada uns deutes tan grans que els tenen agafats pels collons?

Sigui com sigui, el PNAC demana la creació urgent d’una banca pública catalana. Com en altres propostes, no ens agradaria estar sols. I més quan la creació d’aquesta banca és una proposta tan carregada de raó!


www.terralliure.com