Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 13 de desembre de 2011

Almenys 4 morts i 64 ferits en un atac amb explosius al centre de Lieja


Almenys 4 morts i 64 ferits en un atac amb explosius al centre de Lieja

Entre les víctimes mortals hi ha el propi atacant, Nordine Amrani, que s'ha suïcidat i havia estat condemnat fa tres anys per possessió d'armes. La policia nega que hi hagi còmplices, com s'havia dit en un principi


LAIA FORÈS

Brussel·les | Actualitzada el 13/12/2011 15:29

Una imatge de l'escena del tiroteig de la televisió pública belga / RTFB
Quatre persones han mort i almenys 64 han estat ferides, set d'elles greus, en un atac aquest dimarts al centre de la ciutat belga de Lieja, segons l'últim balanç que donen fonts judicials citades per la premsa belga. Un individu, que després s'ha suïcidat, hauria atacat amb quatre granades tipus thunderflash i un kalashnikov una parada d'autobús des del terrat d'un comerç de la plaça Saint Lambert. La policia ha negat que l'atacant tingui còmplices, com s'havia dit en un principi. L'autor dels crims es diu Nordine Amrani, d'una trentena d'anys, i havia estat condemnat fa tres anys per possessió d'armes.
Entre els ferits greus hi ha un nadó de 15 mesos que ha estat traslladat en parada respiratòria a l'hospital Saint-Joseph.
S'ha muntat un hospital de campanya dins el palau de Justícia, situat a la mateixa plaça.Un funcionari de l'edifici assegura que entre els ferits hi ha una dona amb un impacte de granada a la cara i una mà amputada, informa el diari La Libre Belgique.
Una hora després de les explosions encara se sentien trets a la zona. La policia, però, ha desmentit que hi hagués una persecució al costat de la plaça de la catedral, a centenars de metres de la plaça. Informacions no confirmades de la cadena RTL parlen de cinc ferits al carrer Saint Paul, prop de la catedral.
La policia recomana a tothom qui es trobi al centre de la ciutat que es tanqui dins els comerços. S'ha establert un perímetre de seguretat fins a les dues del migdia i s'ha aturat el transport públic.

http://www.ara.cat/