Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 10 de febrer de 2012

Casar-se a Reus en castellà és gratis, però en català cal pagar 180 euros


Una noia ha denunciat en una carta a reusdigital.cat que si vol casar-se a Reus en català haurà de pagar 180 euros, quantitat que no ha de pagar qui vulgui casar-se en castellà. El problema rau en el fet que el jutge que fa els casaments és estranger i no vol parlar en català, i que si ella es vol casar a l’Ajuntament ha de pagar 180 euros. És a dir, tothom que vulgui casar-se a l’Ajuntament ha de pagar 180 euros, però qui vulgui casar-se als jutjats sense pagar ha de saber que el casaran en castellà. Aquesta és la carta de la víctima d’aquesta discriminació lingüística:

Estic indignada perquè a Reus, si et vols casar en català et fan pagar 180 euros. La meva parella i jo vam anar als jutjats a iniciar els tràmits per al matrimoni civil, i quan vam veure que tota la documentació era en castellà se’ns va acudir preguntar si el casament seria en català. “No! El jutge no és d’aquí i no sap parlar en català”. Primera sorpresa. Llavors ens van dir que si volíem, a l’Ajuntament de Reus si que ens casarien en català.

Ens vam dirigir a l’Ajuntament a demanar data per la celebració i la segona sorpresa va arribar quan ens van comunicar que el preu per la celebració a l’Ajuntament és de 180 euros. “Com?! M’està dient que si vull que em casin en català he de pagar 180 euros?” Perquè a mi m’és igual al jutjat que a l’Ajuntament que a on sigui…és pel motiu de la llengua que em vull casar aquí…Doncs si senyors, és així.

I em sembla vergonyós tant que no hi hagin jutges que parlin en català a Reus, com que per casar-te a l’Ajuntament et cobrin 180 euros, que ja paguem els nostres impostos. Realitzaré una queixa formal tant a l’Ajuntament de Reus com als jutjats, perquè em sembla patètic i una ofensa que no existeixi la opció de celebrar el casament en català de forma gratuïta, quan en canvi si que hi ha la opció si es vol el casament en castellà.

I després resulta que és el castellà el que està perseguit a Catalunya!!!

http://somnoticia.cat