Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 27 de desembre de 2012

El PNAC es planteja retornar a Estat Català

 
El PNAC va sorgir a finals de l’any 1991 quan una colla de militants d’Estat Català vam decidir marxar-ne davant la inoperància absoluta del partit i el seu seguidisme a la política de CiU. Tenint en compte que era el grup més actiu del partit –per ser més clars, l’únic grup actiu-, que va editar durant anys la revista “Palestra”, de la qual en van sortir més de 20 números, s’hagués pogut presentar la sortida com una escissió, però no es va fer per no fer mal a la imatge del partit. Es va acordar que la sortida seria a títol individual.

Tot el que ha passat aquests darrers anys a Estat Català ens ha donat la raó. 

Érem conscients que començàvem un nou camí, però l 'esperança durant aquests 20 anys sempre ha sigut que Estat Català s 'arreglessin les coses, ja fos amb un relleu generacional o d 'una altra manera.

La passada primavera es va acabar la disputa sobre a qui pertany avui Estat Català. Hem esperat que passés l’Onze de Setembre perquè es veiés clarament al carrer aquesta sentència. I així ha sigut. Som conscients també que la fragmentació de l’independentisme català no beneficia ningú. El PNAC, davant aquestes circumsàtncies, ha encetat un període de reflexió i canvi d’impressions amb militants i simpatitzants, que s’allargarà com a molt fins a finals d’any, sobre la possibilitat de retornar a Estat Català, d’on vam sortir fa 20 anys.
En cas de prendre aquesta decissió, de la mateixa manera que la sortida va ser a títol individual, el retorn es farà també a títol individual.